Leírás
A minőségi hargitai bükkfaszenet széleskörben alkalmazza a magyar gasztronómia. Számos grill ételekre specializálódott étterem építi a menüjét erre a tüzelőanyagra, nem véletlenül. A bükkfa füstjének fűszerezése mással nemigen pótolható.
Előnye a többi fával szemben, hogy nem füstöl (maximum begyújtáskor, ha nem elektromos grillbegyújtót használnak), így gyakorlatilag bárhol grillezhetünk vele anélkül, hogy feltűnést keltenénk. Olyan helyeken is használható ezáltal, ahol az ilyen jellegű égéstermék miatt a szabad tűzön sütés problémákba ütközik.
A jó minőségű bükkfaszén fontos tulajdonsága, hogy sokkal lassabban ég el, így gazdaságosabb, mint puhább fából készült társai. Ugyanakkor a bükkfaszén égéshője jóval magasabb, mint a többi faszéné, így vannak olyan ételek, melyeknek elkészítése nem is lehetséges mással, ha igazán jó minőségű végeredményt szeretnénk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.